Lamsbout
|
Lekkere lamsbout, door gebruik van sinaasappel blijft het lekker mals.
Ingrediënten:
2 kg lamsbout, zonder bot
1 kop verse broodkruimels
2 el verse rozemarijn, fijngehakt
2 el peccannoten, grofgehakt
1 el sinaasappelmarmelade
2 tl geraspte sinaasappelschil
2 el sinaasappelsap
1 el sinaasappelmarmelade, extra
1,25 dl droge witte wijn
1 tl geraspte sinaasappelschil, extra
2 el sinaasappelmarmelade, extra
Bereidingswijze:
Ontdoe het vlees van overtollig vet. Meng broodkruimels, rozemarijn en pecannoten. Voeg marmelade gemengd met rasp en sap
toe. Meng lichtjes en voeg eventueel meer sap toe om te binden. Druk de vulling in de holte, rol het vlees op en bind het
vast met touw. Leg het vlees in een braadslede en wrijf er extra marmelade over. Bak onafgedekt 10-15 minuten op 220 graden
in de oven, temper de oven tot 180 graden en braad ongeveer 1 - 1 1/2 uur tot het vlees gaar is. Dek het af met
aluminiumfolie als het te snel bruin wordt. Houd het vlees warm en zet het 10-15 min. weg. Zet de braadslede op laag vuur.
Voeg wijn toe en meng het met het aanbaksel. Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat het tot een dunne saus
inkoken. Voeg overgebleven rasp en extra marmelade toe. Verwijder het touw van het vlees. Snijd het in dunne plakken en
schep de saus erover.
EET SMAKELIJK!