vlag

Ossenhaas Paillard

vlag

Gewoon erg lekker Frans topgerecht! Uit nl.culinair, een recept van Tonny Leeflang.

Ingrediënten:
4 x 150 gr. ossenhaas 100 ml. jus de truffe 125 gr. koude boter
3 eetl. gehakte peterselie 3 eetl. porcinipuree scheutje paddestoelenjus
150 ml. room peper en zout

Bereidingswijze:
In plaats van jus de truffe is soms ook truffelboter te koop. Gebruik dit dan in plaats van boter, en laat de jus de truffe vervallen. Porcinipuree is verkrijgbaar in potjes (La Rustichella). Je kan ook zelf paddenstoelen bakken en daarna pureren. De paddenstoelenjus kan je zelf maken, een porcinibouillonblokje gebruiken opf vervangen door jus de veau.
Laat de ossenhaas minstens 2 uur op kamertemperatuur komen, wrijf het in met zout en peper, Verhit een braadpan, doe de jus de truffe er in(in deze volgorde) en kook tot de helft in. Voeg 75 gr. boter toe en laat dit bruin worden. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant. Neem het uit de pan en wikkel het in een paar lagen aluminiumfolie met daaromheen bijv, een dikke handdoek. Blus het braadvet af met de paddestoelenjus of jus de veau, roer de aanbaksels goed los. laat even bruisen, voeg de room toe,en zeef de saus. Laat licht inkoken,voeg de porcinipuree toe (even warm laten worden) en monteer met 50 gr. koude boter. Voeg tot slot de peterselie toe. Serveer de ossenhaas op een spiegeltje saus en geef de rest er apart bij.
EET SMAKELIJK!