vlag

Flan Casero

vlag

Aparte spaanse eierpudding, uit nl.culinair

Ingrediënten:
150 gr. suiker 75 ml. water 3 eieren
3 eidooiers rasp van 1/2 citroen 50 gr. suiker
500 ml. volle melk merg uit 1 vanillestokje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 gr. C. Breng 150 gr. suiker met het water aan de kook en laat de suiker langzaam caramelliseren. Verdeel de caramel over 6 flanvormpjes en laat afkoelen. Klop de eieren en eidooiers los, doe de 50 gr. suiker erbij en klop zo lang tot de suiker geheel is opgenomen. roer de citroenrasp en het vanillemerg erdoor, zet op een heel laag vuur en voeg langzaam de melk toe. Laat het, tegen de kook aan, binden tot een dikke custard. Laat wat afkoelen en schenk de vla voorzichtig op de caramel in de vormpjes. Zet de puddinkjes ongeveer 1/2 uur in de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens 1 uur in de koelkast. Los de puddinkjes door de vormpjes even in warm water te houden, keer ze om boven een dessertbordje. De warm geworden caramel vloeit nu over het puddinkje.
EET SMAKELIJK!