Flan Casero
|
Aparte spaanse eierpudding, uit nl.culinair
Ingrediënten:
150 gr. suiker
75 ml. water
3 eieren
3 eidooiers
rasp van 1/2 citroen
50 gr. suiker
500 ml. volle melk
merg uit 1 vanillestokje
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 gr. C. Breng 150 gr. suiker met het water aan de kook en laat de suiker langzaam caramelliseren.
Verdeel de caramel over 6 flanvormpjes en laat afkoelen. Klop de eieren en eidooiers los, doe de 50 gr. suiker erbij en
klop zo lang tot de suiker geheel is opgenomen. roer de citroenrasp en het vanillemerg erdoor, zet op een heel laag vuur en
voeg langzaam de melk toe. Laat het, tegen de kook aan, binden tot een dikke custard. Laat wat afkoelen en schenk de vla
voorzichtig op de caramel in de vormpjes. Zet de puddinkjes ongeveer 1/2 uur in de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens
1 uur in de koelkast. Los de puddinkjes door de vormpjes even in warm water te houden, keer ze om boven een dessertbordje.
De warm geworden caramel vloeit nu over het puddinkje.
EET SMAKELIJK!