Sjoerkoro nanga alesi
|
Lekkere Surinaamse versie van een zuurkoolschotel: Iets heel anders!
Ingrediënten:
550 gr. zuurkool
350 gr. varkensvlees
50 gr. boter
1 ui
1 tomaat
4 à 5 aardappelen
1 bouillonblokje
zwarte peper en zout
Bereidingswijze:
Je kunt ook mager doorregen varkenslapjes gebruiken, dat is iets vetter maar het vlees is ook malser: net waar je van houdt.
Het vlees in stukken snijden en braden in de margarine. Als het bruin geworden is, de gesnipperde ui en de in stukjes
gesneden tomaat toevoegen en mee laten braden. De aardappels schillen, in stukjes snijden (bijv. in vieren) en met de
zuurkool erbij doen. Het geheel nog even laten aanbraden. Daarna twee kopjes water en het bouillonblokje toevoegen en
laten stoven. Als de aardappelen gaar zijn, is het geheel ook klaar. Nu nog even en zout en peper naar smaak erbij doen.
Dit eet u met gekookte witte rijst.
EET SMAKELIJK!