vlag

Sjoerkoro nanga alesi

vlag

Lekkere Surinaamse versie van een zuurkoolschotel: Iets heel anders!

Ingrediënten:
550 gr. zuurkool 350 gr. varkensvlees 50 gr. boter
1 ui 1 tomaat 4 à 5 aardappelen
1 bouillonblokje zwarte peper en zout

Bereidingswijze:
Je kunt ook mager doorregen varkenslapjes gebruiken, dat is iets vetter maar het vlees is ook malser: net waar je van houdt. Het vlees in stukken snijden en braden in de margarine. Als het bruin geworden is, de gesnipperde ui en de in stukjes gesneden tomaat toevoegen en mee laten braden. De aardappels schillen, in stukjes snijden (bijv. in vieren) en met de zuurkool erbij doen. Het geheel nog even laten aanbraden. Daarna twee kopjes water en het bouillonblokje toevoegen en laten stoven. Als de aardappelen gaar zijn, is het geheel ook klaar. Nu nog even en zout en peper naar smaak erbij doen. Dit eet u met gekookte witte rijst.
EET SMAKELIJK!