Bitterkoekjes
|
Dit is de Frans/Marokkaanse versie van onze bitterkoekjes: net even anders en daardoor erg lekker.
Ingrediënten:
7 eieren
250 gr. fijne suiker
1 zakje rijspoeder (natriumbicarbonaat)
Rasp van een citroen
1 kilo amandelen.
200 gr. heel fijn griesmeel
Sinaasappelbloesemwater
poedersuiker
Bereidingswijze:
Klop de eieren schuimig. Pel de amandelen en hak ze erg fijn. Zorg dat er wat bittere amandelen tussen zitten, niet alleen
zoete. Gebruik de soort griesmeel waar ook pasta van gemaakt wordt. Meng in een kom de eieren, suiker, rijspoeder en de
citroenrasp. Langzaam de amandelen en het griesmeel toevoegen. Deze massa flink bewerken totdat het een zachte homogene
massa is geworden. Maak dan je handen nat met het sinaasappelbloem water, neem een bolletje deeg ter grootte van een
walnoot en druk hem een beetje plat op de poedersuiker. Plaats het deegstukje, suiker omhoog, op bakpapier. Bakken bij
170-180 graden gedurende 20 tot 25 minuten.
EET SMAKELIJK!