Roergebakken raapsteeltjes
|
Lekkere manier om raapsteeltjes klaar te maken. Ondanks gebruik van typisch Nederlandse raapsteeltjes doet het recept toch
wat Oosters aan. Het recept is afkomtig van Kwekerij Miranda
Ingrediënten:
400 gr. raapstelen
50 ml. tomatensap
1 eetl. sherry (medium)
1 teentje knoflook
2 eetl. olie
mespunt gemberpoeder
50 ml. sojasaus
zout en peper
Bereidingswijze:
Er zijn veel soorten sojasaus die u in dit gerecht kunt gebruiken. Zoek een niet te uitgesproken zoete of zoute variant,
dat beïnvloedt de smaak te veel.
Was de raapstelen, laat ze goed uitlekken en snijd ze in grove stukken. Verhit de olie in een wok. Pers het teentje
knoflook erboven uit. Voeg de raapstelen toe en bak ze al omscheppend tot ze gaan slinken. Voeg de gemberpoeder, het
tomatensap, de sherry en sojasaus toe en bak het geheel op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng de raapstelen op
smaak met zout en peper, en doe ze in een schaal. Serveer met aardappelen, rijst of pasta.
EET SMAKELIJK!