Appelcake
|
Omschrijving
Ingrediënten:
3 goudrenetten (ca 750 gr)
kaneel
250 gr. cakemeel
200 gr. (room)boter
175 gr. suiker
4 eieren
Bereidingswijze:
Laat alle ingrediënten eerst op kamertemperatuur komen. Schil de goudreinetten en snijd ze in niet te dunne partjes (dunne
partjes drogen uit bij het bakken) Stevig bestrooien met kaneel. Een springvorm van 24 cm. doorsnede invetten en met meel
of bloem bestuiven. Boter in beslagkom, mixen, suiker er bij, mixen. Oven voorverwarmen op 175 C. Eieren stuk voor stuk
door het beslag mixen, per ei ca 5 minuten mixen. Meel door het beslag mengen, liever scheppen dan mixen, als je te veel
mixt slaat het beslag dood en rijst het niet meer. Bodem van de vorm bedekken met beslag; deel van de goudreinetten hier
plat op leggen. Rest van het beslag in de vorm, rest van de goudreinetten hier rechtop in steken, bijv. in een waaiervorm.
Niet schrikken dat ze voor meer dan de helft uit het beslag steken. Taart in het midden van de oven 30 min. op 175 gr.
Daarna 60 min op 160 gr. In het midden van de taart prikken met een breinaald o.i.d. Als de breinaald schoon blijft is de
taart gaar; blijft er beslag aan kleven nog 10 min. doorbakken en opnieuw proberen.
EET SMAKELIJK!