Carpaccio
|
Traditioneel Italiaans voorgerecht. Lekker als appetizer. Genoemde hoeveelheden zijn per persoon, maar het is gemakkelijk te vermenigvuldigen voor meerpersoons-porties.
Ingrediënten voor de Carpaccio:
Ingrediënten voor de dressing:
3 plakjes rauwe ossenhaas
1/2 zakje gemengde sla
1 1/2 eetl. rode wijnazijn
1 1/2 eetl. olijfolie
1 theel. pesto
2 theel. geroosterde pijnboompitten
2 theel. kappertjes
2 theel. verse basilicum
geraspte parmezaanse kaas
4 eetl. azijn
1 1/2 eetl. rode wijnazijn
1 mespuntje mosterd
1/2 eetl. honing of suiker
peper
Bereidingswijze:
Klop van de ingrediënten voor de dressing een sausje, meng dat heel goed door elkaar.
Verdeel de sla (probeer ook eens wat ruccola te pakken te krijgen, lekker en decoratief) over een plat bord en drapeer er de
plakjes ossenhaas over.Verdeel de carpaccio-dressing gelijkmatig over het geheel en garneer met pijnboompitten, kappertjes,
een toefje basilicum en eventueel wat Parmezaanse kaas.
EET SMAKELIJK!