Linzen met kaas
|
Heel aparte manier van linzen eten. Het heeft wel wat weg van lasagna, qua bereidingswijze.
Ingrediënten:
1 1/2 kop zilvervliesrijst
3/4 kop linzen
200 gr. kaas
1 paprika
250 gr. kwark
1 teentje knoflook
1/2 kop geraspte belegen kaas
1 grote ui
een scheut melk of yoghurt
Bereidingswijze:
Verdun de kwark met wat melk of yoghurt. Snijd de paprika en 200 gr. kaas fijn, snipper de ui. Kook rijst en linzen in 1
pan gaar in ongeveer 30 minuten. Vermeng rijst, linzen, knoflook, ui en paprika met elkaar. Leg in en vuurvaste schotel
afwisselend een laag van dit mengsel en een laag kwark met kaas. Eindig met het rijst/linzen mengsel. Zet de schaal een
uur in de oven (stand 2-3, ongeveer 150 graden). Strooi er op het laatst de geraspte kaas en eventueel wat verse kruiden
over.
EET SMAKELIJK!