vlag

Linzen met kaas

vlag

Heel aparte manier van linzen eten. Het heeft wel wat weg van lasagna, qua bereidingswijze.

Ingrediënten:
1 1/2 kop zilvervliesrijst 3/4 kop linzen 200 gr. kaas
1 paprika 250 gr. kwark 1 teentje knoflook
1/2 kop geraspte belegen kaas 1 grote ui een scheut melk of yoghurt

Bereidingswijze:
Verdun de kwark met wat melk of yoghurt. Snijd de paprika en 200 gr. kaas fijn, snipper de ui. Kook rijst en linzen in 1 pan gaar in ongeveer 30 minuten. Vermeng rijst, linzen, knoflook, ui en paprika met elkaar. Leg in en vuurvaste schotel afwisselend een laag van dit mengsel en een laag kwark met kaas. Eindig met het rijst/linzen mengsel. Zet de schaal een uur in de oven (stand 2-3, ongeveer 150 graden). Strooi er op het laatst de geraspte kaas en eventueel wat verse kruiden over.
EET SMAKELIJK!