vlag

Cannelloni met ricotta en boerenkool

vlag

Aparte manier van klaarmaken van dit Italaanse pastagerecht, door de boerenkool een Nederlands tintje.

Ingrediënten:
1 uitje olijfolie 900 gr. verse boerenkool
16 cannelloni's 250 gr. ricotta zout en peper
nootmuskaat suiker 2 teentjes knoflook
1 sjalotje 4 eetl. pijnboompitten 1 kl. bl. tomatenpuree
1 bl. gepelde tomaten 200 ml. kruidenbouillon verse mozzarella

Bereidingswijze:
Snipper het uitje en fruit het in 1 eetlepel olijfolie. Snij de boerenkool fijn en voeg ze toe, laat die op hoog vuur al omscheppend slinken. Voeg 250 ml. water toe, kook de kool in 30 minuten zachtjes gaar en giet de groente af. Kook de cannelloni's in ruim kokend water met zout en leg ze op een schone theedoek. Wrijf de ricotta door een zeef, schep die bij de boerenkool en breng met wat zout, peper, nootmuskaat en suiker op smaak. Vul de cannelloni's met het boerenkool- ricottamengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 175° C. Bak voor de tomatensaus de knoflook uit de pers, het gehakte sjalotje en de pijnboompitjes in de olijfolie goudbruin, roer de tomatenpuree erbij en bak alles kort. Snijd de tomaten uit blik kleiner en voeg ze toe met het vocht en de bouillon. Breng ook de saus op smaak, laat tot sausdikte inkoken en giet de saus over de cannelloni's. Bestrooi de cannelloni's met geraspte mozzarella en bak ze in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin.
EET SMAKELIJK!