Cannelloni met kip-courgettesaus
|
Redelijk traditionele manier van canneloni eten, zonder dat je blijft steken in het geijkte tomaat-gehaktmengsel.
Ingrediënten:
16 cannelloni's
30 gr. boter
30 gr. bloem
300 ml. melk
zout en peper
nootmuskaat
5 vleestomaten
1 grote ui
1 teentje knoflook
olijfolie
400 gr. kipgehakt
200 ml. kippenbouillon
1-2 courgettes
50 gr. oude kaas
Bereidingswijze:
Kook de cannelloni's in ruim kokend water met zout en 1 eetlepel olie, per 4-5 stuks, 4 minuten voor en leg ze op een
schone keukendoek. Bereid de béchamelsaus van de boter, de bloem en de melk en laat die 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in kokend (pasta)water, pel
ze en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers in wat olijfolie. Voeg op hoog
vuur het kipgehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomaten toe en laat ze zachtjes smoren, zodat een dikke saus ontstaat.
Voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Verwarm de oven voor tot 175° C. Snijd de courgette in kleine stukjes, roer die bij de
kip-tomatensaus en laat de saus 5 minuten zacht pruttelen. Neem de sausvulling met een schuimspaan uit het vocht en vul met
elke schep een cannelloni. Leg deze in een ingevette ovenschaal, schenk de resterende saus erover en bestrooi met de kaas.
Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven.
EET SMAKELIJK!