Agbono soep
|
In Nigeria gebruikt met geitevlees en 'agbono noten' om deze soep mee te bereiden. Aangezien deze ingredienten hier moeilijk te krijgen zijn, kunt u hiervoor in de plaats lamsvlees en macadamianoten gebruiken.
Ingrediënten:
500 gr. lamslappen
zout
1 grof gehakte ui
100 ml. palmolie
1 eetl. tomatenpuree
1 geraspte ui
1 theel. chilipoeder
500 gr. stokvis
50 gr. okra's
100 gr. macadamianoten
1 vleesbouillontablet
Bereidingswijze:
Begin ermee om de stokvis een nacht te laten weken. Zorg dat de noten zeer fijn zijn gehakt, evt. met de keukenmachine.
Snijd het vlees in blokjes. Zet het vlees op met wat zout naar smaak, de gehakte ui en 600 ml. water. Laat het vlees
circa 1 uur zachtjes koken. Giet de bouillon af en bewaar deze voor later. Bak de uitgelekte blokjes vlees rondom goudbruin
in de hete olie en schep ze uit de pan. Voeg de olie, de tomatenpuree, de geraspte ui, de chilipoeder en wat zout naar
smaak aan de vleesbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat deze soep 20 minuten zachtjes koken. Spoel de stokvis
goed af en verwijder eventuele graten. Snijd de stokvis in stukken en voeg deze, samen met het vlees en de okra's aan de
soep toe. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken, voeg de macadami-noten toe en zet de warmtebron zo laag mogelijk.
Verkruimel het bouillontablet, voeg dit aan de soep toe en blijf roeren tot het volkomen opgelost is.
EET SMAKELIJK!