Baba Ganoush / Moutabal
|
Dit gerecht heet in Egypte Baba Ganoush en in Libanon Moutabal.
Ingrediënten:
500 gr. aubergines
1 eetl. verse koriander
1-2 teentjes knoflook
1 eetl. citroensap
4-6 eetl. Bulgaarse yoghurt
zout + zwarte peper
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 C (gasoven 4-5). Snij de verse koriander fijn en pers de knoflook. Rooster aubergines 15 min.
tot het vel blazen vormt en geblakerd is; keer ze halverwege. Leg de aubergines in een schaal, dek deze af met
vershoudfolie en laat ze 10 min. afkoelen. Trek de schil eraf, leg vruchtvlees in een zeef, druk er licht op om het teveel
aan vocht te verwijderen. Leg vruchtvlees in een mengkom. Maak aubergines goed fijn met vork of pureestamper, roer er de
rest van de ingrediënten door en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout. Eventueel extra knoflook toevoegen.
EET SMAKELIJK!