vlag

Morilles gevuld met paddestoelen

vlag

Morilles zijn de enige voorjaarspaddestoelen, dat is dan ook de ideale tijd om dit recept klaar te maken. Dit recept komt uit nl.culinair en is daar geplaatst door Tonny Leeflang: Bedankt!

Ingrediënten:
100 gr. verse morilles 400 gr. kastanjechampignons 150 ml. room
1 theel. tomatenpuree 1 theel. olijfolie 1 ei
1 eidooier peper en zout

Bereidingswijze:
Zorg voor grote morilles. Was en droog ze. Doe hetzelfde met de champignons en snij die zonder steeltjes in stukjes. Verwarm de olijfolie en bak daarin de tomatenpuree 1 minuut om ze te ontzuren. Voeg de room toe en laat daarin, op laag vuur, de champignons gaar worden. Pureer het mengsel met de staafmixer, laat het afkoelen. Roer het ei en de eidooier, goed mengen, door de puree en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kunt u een eetl. tartufano in de puree toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.
Schep het mengsel in een spuitzak en vul de morilles ermee. Breng water met wat zout aan de kook en pocheer de gevulde morilles 5 min. Snijd de morilles éénmaal in de lengte door.
Serveer de morilles met pasta, eventueel met een truffelsaus.
EET SMAKELIJK!