vlag

Pasta met tonijn

vlag

Snelle maaltijd, anders door het gebruik van tonijn zonder tomaten. Uit nl.culinair, helaas kan ik niet meer achterhalen door wie.

Ingrediënten:
1-2 blikjes tonijn in olie 2-3 uien 200 ml. water
1 visbouillonblokje citroensap of limoensap 3 eetl. olijfolie
1-2 eetl. kappertjes gehakte peterselie gemalen zwarte peper
zout

Bereidingswijze:
Zet de pasta op in ruim kokend water en een beetje zout. Tagliatelli is voor deze saus zeer geschikt. De uien grof snijden en aanzweten in de olijfolie maar niet laten kleuren. De tonijn uit laten lekken. Meng dit sap door de uien. Voeg water en citroensap toe, vermeng dit met het bouillonblokje. Laat een beetje inkoken. Ondertussen de tonijn grof verkruimelen en de peterselie hakken. Giet de pasta af en laat het uitlekken. Doe de pasta terug in de pan.
Meng het uienmengsel, de tonijn, de peterselie, de zwarte peper en de kappertjes, en doe de saus over de pasta. Direct opdienen.
EET SMAKELIJK!