Engadiner notentaart
|
Dit recept van een echte notentaart komt uit het Koopmans bakboek en is in nl.culinair geplaatst door Monique.
Ingrediënten:
1 pak appeltaartmix
150 gr. boter
2 eieren
75 gr. walnoten
75 gr. hazelnoten
75 gr. amandelen
150 gr. suiker
2 eetl. honing
1/8 lt. slagroom
Bereidingswijze:
Gebruik een springvorm van 24 cm. doorsnede. Vet de springvorm in. Roer de boter zacht, appeltaartmix en 1 losgeklopt ei
toevoegen en het geheel tot een samenhangend deeg kneden. Rol 2/3 van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot
een ronde lap, die ca. 3 cm. groter is dan de vorm. Bekleed de springvorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde
lap ter grootte van de vorm. Bewaar eventueel een restje deeg voor figuurtjes. Zet het deeg even in de koelkast. Hak de
noten grof. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten. Voeg de honing toe. Roer
de room en walnoten erdoor. Blijf roeren tot er een taaie pasta ontstaat. Verdeel de notenpasta over de deegbodem. Dek het
mengsel af met de deeglap en druk de randen van het deegdeksel op de deegrand goed vast. Prik een paar gaatjes in het
deegdeksel. Vorm van het eventuele overgebleven deeg kleine figuurtjes. Klop het ei los en plak de figuurtjes hiermee op
het deegdeksel en bestrijk de rest van het deeg met het ei. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten
gaar.
EET SMAKELIJK!