vlag

Irish Stew

vlag

Stew is een typisch Brits recept. Deze Ierse variant is in nl.culinair geplaatst door Marten.

Ingrediënten:
600 gr. Lamsvlees 4 plakken Bacon 1 kg. Aardappelen
3 Wortels 3 Uien 500 ml. Bouillon
Tijm Peterselie

Bereidingswijze:
Haal de vetranden van het lamsvlees en snijd de bacon in reepjes van 2 cm. Bacon knapperig en bruin bakken in het braadvet en uit de pan nemen. Lamsvlees aan beide kanten bruin bakken en uit de pan halen. De helft van de aardappelen, wortels en uien (gesnipperd) in een pan met zware bodem leggen en met peper kruiden. De helft van de bacon toevoegen. Leg het lamsvlees er bovenop en bedek ze met de resterende aardappelen, wortels, uien en bacon. Voeg bouillon en tijm toe. Afdekken en aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 1 uur laten sudderen, tot het vlees gaar is. Met perserselie garneren.
EET SMAKELIJK!