Eend met Whiskey
|
Iedereen kent inmiddels het 'recept' van eend met whiskey waarbij de whiskey in de kok verdwijnt, waardoor de eend op hilarische wijze ter tafel komt. Dit recept is anders: Het resultaat is eetbaar! Het recept is door Remko in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
800 gr. eendenhaasjes
250 gr. champignons
1 eetl. verse groene peper
2 sjalotten
1 glaasje whisky
scheutje room
olijfolie
zout
Bereidingswijze:
Hak de sjalotten fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Bak de gesnipperde sjalotten en de champignons te samen in de
olijfolie en voeg wat zout toe. Haal het champignonmengsel uit de pan en bewaar het bakvocht. Bak de eendenhaasjes enkele
min. op redelijk hoog vuur, haal ze uit de pan en houd ze warm. Blus de pan met de whisky, doe het bakvocht, het
champignonmengsel ,de room en de groene peper toe. Laat de saus indikken en breng eventueel verder op smaak. Schep wat van
de saus op een bord en schik de eendenhaasjes er bovenop.
EET SMAKELIJK!