Rozijnenbrood
|
Dit recept voor een rozijnenbrood is door Gerry Houben in nl.culinair geplaatst. Ik heb enkele variaties toegevoegd. Het is een recept voor een brood van 800 gr.
Ingrediënten:
450 gr. witte bloem
25 gr verse of 10 gr. gedroogde gist
10 gr. zout
10 gr. bruine suiker
10 gr. boter
1 eidooier
2 eetl. koffiemelk
275 ml. melk
50-100 gr. rozijnen.
Bereidingswijze:
Doe in bakblik: bloem, boter, bruine suiker, zout, koffiemelk, gist en tenslotte eidooier en melk. Selecteer het programma
normaal. Druk op start en het bakproces begint. Na het eerste piepsignaal kunnen de (voorgeweekte) rozijnen worden toegevoegd. Deze mogen
niet vanaf het begin worden toegevoegd, omdat ze anders kapot kunnen draaien in de machine. Na het bakken het brood op een
rooster laten afkoelen. Als je daarvan houdt, kan je ook nog andere kruiden (kaneel) of ingrediënten (suikerchips, stroop) toegvoegen Het is een kwestie van experimenteren totdat een brood is gebakken naar jouw smaak.
EET SMAKELIJK!