Zuppa di cozzo alla marinara
|
Deze heerlijke Italiaanse soep is door RJM Terlingen in nl.culinair geplaatst. Het is een recept voor 6 personen.
Ingrediënten:
2 kg. mosselen
100 ml. olijfolie
2 grote uien
2 teentjes knoflook
2 bleekselderijstengels
1 citroenschil
3 cm. peterseliestengels
750 ml. witte Italiaanse wijn
2 visbouillontabletten
zout en peper
3 eetl. peterselie
Bereidingswijze:
hak de knoflook, de bleekselderij en de uien grof, en hak de peterselie fijn. Gebruik voor de wijn een droge Soave,
Orvieto of Verdicchio. Gebruik liefst kleine mosselen. Spoel de mosselen in koud stromend water. Geef openstaande mosselen
een tikje, wanneer ze zich niet onmiddellijk daarna sluiten dient u ze te verwijderen. Verhit de olie in een hoge pan met
een dikke bodem. Schep ui en knoflook erdoor en voeg na 3 minuten bleekselderij, citroenschil en de peterseliestelen toe.
Roer alles krachtig door. Schep daarna de mosselen, steeds bij gedeelten er door. Schenk wijn en 4 deciliter water er over.
Leg het deksel op de pan en laat het zo lang koken dat de schelpen zich hebben geopend(circa 7 minuten). Schud de pan
tijdens het koken enkele malen heen en weer. Schenk het kookvocht door een fijne zeef in een andere pan. Breng het aan de
kook en laat de visbouillon tabletten er in oplossen. Laat de bouillon 10 minuten inkoken. Neem intussen de mosselen uit de
schelpen en verdeel ze over voorverwarmde soepkommen. Breng de bouillon op smaak met wat zout en peper. Schep de kokende
bouillon op de mosselen. Bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie.
EET SMAKELIJK!