Tamartar ka soup
|
Deze Indiaase tomatensoep is weer eens iets anders. Door Elise in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
2 kg. rode tomaten
6 eetl. olie
2 theel. gemalen koriander
1/2 theel. asafetida
5 eetl. gehakte verse koriander
3 eetl. bruine suiker
3 theel. zout
1/2 theel. zwarte peper
1/2 theel. cayennepeper
400 ml. melk
2 eetl. boter
2 eetl. bloem
1/2 eetl. citroensap
Bereidingswijze:
Tomaten wassen en in vieren snijden. Olie verwarmen in zware pan en de gemalen koriander en asefetida paar seconden bakken.
Tomaat toevoegen, vlam matig draaien en de tomaten 20 tot 25 minuten laten gaarkoken tot ze zacht zijn en het schilletje
loslaat. Ondertussen in ander pannentje boter smelten en een roux maken met de bloem. Tomaten in een mengbeker malen of door
een zeef halen. Hieraan de gehakte koriander, suiker, zout, peper en cayennepeper toevoegen. Hieraan al roerende de roux
toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en het citroensap toevoegen.
EET SMAKELIJK!