Setas con Garbanzos
|
Paddestoelen met kikkererwten, uit culinaria van Könemann, door Gerard Schaefers geplaatst in nl.culinair.
Ingrediënten:
250 gr. kikkererwten
500 ml. vleesbouillon
zout en peper
100 ml. olijfolie
1 ui
4 tenen knoflook
250 gr. gemengde paddestoelen
2 eetl. gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Snipper de ui, snij de knoflook in dunne plakjes en maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Laat de kikkererwten
een nacht in het water weken. Breng de kikkererwten in hetzelfde water aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en
laat ze 30 minuten zachtjes koken. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak ui en knoflook goudbruin. Voeg de paddestoelen
toe en roerbak enkele minuten. Schep alles door de kikkererwten en laat het geheel 15 minuten trekken; schenk er eventueel
nog wat water bij. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi het gerecht voor het serveren met de gehakte peterselie.
EET SMAKELIJK!