vlag

Setas con Garbanzos

vlag

Paddestoelen met kikkererwten, uit culinaria van Könemann, door Gerard Schaefers geplaatst in nl.culinair.

Ingrediënten:
250 gr. kikkererwten 500 ml. vleesbouillon zout en peper
100 ml. olijfolie 1 ui 4 tenen knoflook
250 gr. gemengde paddestoelen 2 eetl. gehakte peterselie

Bereidingswijze:
Snipper de ui, snij de knoflook in dunne plakjes en maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Laat de kikkererwten een nacht in het water weken. Breng de kikkererwten in hetzelfde water aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat ze 30 minuten zachtjes koken. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak ui en knoflook goudbruin. Voeg de paddestoelen toe en roerbak enkele minuten. Schep alles door de kikkererwten en laat het geheel 15 minuten trekken; schenk er eventueel nog wat water bij. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi het gerecht voor het serveren met de gehakte peterselie.
EET SMAKELIJK!