Engelse Appelcake
|
Lekkere Engelse appelcake, door Hierzo in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
6 eieren, gesplitst
150 gr. suiker
citroenrasp
150 gr. bloem
150 gr. gesmolten boter
2 goudreinetten
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 C. Eiwit slaan tot er toppen in komen, suiker in 2 gedeelten toevoegen; 1e gedeelte erdoor slaan,
2e gedeelte vouwen. Dooiers slaan rasp erbij mengen. Dit samen door het eiwit vouwen. Gezeefde bloem toevoegen. Gesmolten
en afgekoelde boter toevoegen, alles goed mengen. Bakvorm (rond) 20 cm, invetten en bestuiven. Minder dan de helft van het
beslag erin doen en ca. 10 minuten in de oven zetten. ( dit is om het beslag eev een beetje stevig te laten worden, zodat
de appels niet gelijk op de bodem liggen) appels schoonmaken en snijden. Boven op de 1e laag verdelen, rest van beslag erop
en nu nog ca. 45 minuten bakken.
EET SMAKELIJK!