vlag

Aardappel-spinaziesoufflé met biefstuk

vlag

Dit recept is afkomstig uit de verswijzer van Super de Boer. Ik werd erop attent gemaakt door mijn ouders, die het een erg lekker gerecht vinden.

Ingrediënten:
450 gr. bloemige aardappelen versgemalen peper zout
1000 gr. verse spinazie 3 eetl. boter 2 eetl. bloem
125 ml. volle melk 4 eieren (M) snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht 170). Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ca. 15 min. gaar. Was intussen de spinazie grondig. Verhit een pan met dikke bodem en stoof hierin de spinazie droog in ca. 5 min. Hak de spinazie fijn en laat het goed uitlekken en afkoelen. Pureer de nog warme aardappelen. Smelt 2 eetl. boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Roer zorgvuldig zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de melk beetje bij beetje toe en klop tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije kom zeer stijf met een beetje zout. Voeg de eidooiers toe aan de saus en roer ze voorzichtig erdoor. Roer de helft van de saus door de spinazie en de andere helft door de aardappelpuree. Verdeel de eiwitten over de twee mengsels en spatel ze met een garde erdoor. Vet de ovenschaal in. Schep het aardappelmengsel en daarop het spinaziemengsel in de ovenschaal. Laat de soufflé midden in de oven in ca. 20 min. gaar worden.
EET SMAKELIJK!