vlag

Puchero

vlag

Dit lekkere Argentijnse eenpansgerecht is pittig en heel apart door het gebruik van allerlei soorten vlees door elkaar heen. Dit recept is voor 6 poersonen en is door M@rijke in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
200 gr. grauwe erwten 250 gr. rundvlees 200 gr. lamsvlees
200 gr. varkensvlees een halve soepkip 1 theel. zout
1 laurierblad 5 peperkorrels 100 gr. doorregen spek
3 chorizos (of 200 gr. knoflookworst) een kwart witte kool 2 wortelen
2 preien 1 verse maïskolf 250 gr. krielaardappelen
1 ui 1 eetl. olie 3 tomaten
1 kleine rode peper snuifje cayennepeper 1 eetl. gehakte peterselie

Bereidingswijze:
Voorbereiding: Week de erwten of bonen een nacht in water. Verdeel het vlees in niet te kleine stukken en snijd de kip in blokjes. Breng de erwten in een grote pan met het weekwater, met water tot 2 liter aangevuld, aan de kook. Voeg de blokjes vlees en de stukken kip erbij, breng alles aan de kook en schuim het af; niet omroeren. Voeg zout, laurierblad en peperkorrels toe en laat alles op een matig vuur een uur koken. Snijd het spek in blokjes en leg deze met de worstjes en het gehalveerde stuk wittekool in de pan. Laat nog 20 minuten koken. Schrap en was de wortelen en snijd ze in reepjes. Maak de prei schoon en snijd deze eveneens in reepjes. Snijd de maïs in stukken. Laat de wortelen, prei en maïs 10 minuten meekoken. Schil de aardappelen. Schil en hak de ui en stoof deze glazig in de olie. Leg de hele aardappelen, de gehakte ui, gehalveerde tomaten en pepers in de pan en laat ze in 30 minuten gaar stoven. Maak de schotel pikant af met de cayennepeper. In de pan serveren of garneer het vlees met de aardappeltjes en de groenten met de worstjes. Peterselie erover strooien. De bouillon vooraf als soep serveren.
EET SMAKELIJK!