Kaaskroketten
|
Lekkere kaaskroket, niet te versmaden als (vegetarisch) tussendoortje of als voorgerecht. Door Tonny Leeflang geplaatst in nl.culinair
Ingrediënten:
50 gr. boter
50 gr. bloem
400 ml. melk
peper
(selderij)zout
200 gr. geraspte oude kaas
1 eetl. fijngehakte peterselie
2 eieren
paneermeel
frituurolie
Bereidingswijze:
Boter smelten, bloem toevoegen, roeren tot een gladde bal. Melk toevoegen en tot een gladde (bechamel)saus laten binden.
Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus
kloppen. Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij)zout. Saus overdoen in een diep bord, laten
afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen. Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten
vormen. Deze eerst door de bloem (beetje extra voor nemen) dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel rollen,
zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is. Olie verhitten tot 180 graden en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op
keukenpapier uitlekken.
EET SMAKELIJK!