vlag

Roergebakken Lamsvlees met prei

vlag

Uitgelezen gerecht, het is wat werk maar daar heb je eer van. Dit recept is door een chef-kok, Gerard Massalt, geplaatst in nl.culinair.

Ingrediënten:
350 gram lamslapjes 3 cm. verse gember 1 teentje knoflook
1 eetl. droge sherry 1 theel. maïzena zwarte peper, vers gemalen
2 preien 1 stronk broccoli 1 winterwortel
2 eetl. olie

Bereidingswijze:
In plaats van broccoli kunt u ook bloemkool (1/2) gebruiken. Zorg dat alle groente en de gember gewassen en geschild is. Snijd het lamsvlees in dunne plakken en doe in een kom.Snijd de gember in reepjes en doe bij het lamsvlees met de knoflook, sherry en maïzena. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en laat het vlees marineren terwijl u de groenten prepareert. Snijd de prei in dunne plakken. Verdeel de broccoli of bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in staafjes. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg het lamsvlees met de marinade toe en roerbak 2 minuten. Voeg de gesneden groenten toe en roerbak ze in 2-3 minuten bijtgaar. Dien onmiddellijk op.
EET SMAKELIJK!