vlag

Kerrie loempia's

vlag

Heerlijke gemakkelijke loempia's uit India, lekker als voor- of bijgerecht.

IngrediŽnten voor de loempia's:
225-275 gr. bloem zout 1 eetl. maizena
1/4 theel. bakpoeder 25 gr. boter water

IngrediŽnten voor de groentevulling:
1 ui 2 eetl. olie 450 gr. aardappelen
100 gr. doperwtjes zout versgemalen zwarte peper

IngrediŽnten voor de vleesvulling:
1 eetl. olie 1 ui 50 gr. geraspte kool
50 gr. snijbonen 50 gr. doperwten zout
versgemalen zwarte peper 50 gr. taugť 250 gr. fijngesneden gaar vlees
2-3 theel. citroensap

Bereidingswijze loempia's:
Zeef bloem, zout, maizena en bakpoeder. Wrijf boter door de zeef en maak deeg met water. Goed kneden en 10 min. laten rijzen. kneed nogmaals, en verdeel in 4-6 porties. rol elke portie zo dun mogelijk uit. Doe eerst wat meel op het werkvlak. Verdeel dan de lapjes van 10x10 cm. Bak deze als pannenkoekjes, 1/2 min. per kant. Leg wat vulling in de hoek van een velletje en vouw de hoek naar binnen. Vouw er nu een envelopje van, doe wat water en bloemdeeg op de rand en druk dicht. Rol even heen en weer en sluit dan de klep af met water en wat bloemdeeg. Zo doorgaan. Maak olie heet en frituur een paar loempia's tegelijk goudbruin.

Bereidingswijze groentevulling:
Fruit de ui in 2 eetl. olie 3-4 min. Voeg aardappelen en doperwten toe. zout en peper erbij. Goed doorroeren en 3-4 min. latten bakken. Afdekken en laten afkoelen.

Bereidingswijze vleesvulling:
Fruit de ui 2 min. in hete olie. Voeg kool toe en sauteer 3 min. voeg groente (behalve taugť) zout en peper toe en dek af. Laat 4-5 min. doorsudderen. Voeg taugť toe en laat 2 min. bankken. Voeg vlees toe. roeren, citroensap toevoegen, roeren en 2-3 min. doorbakken. Van het vuur afnemen en laten afkoelen.
EET SMAKELIJK!