Kerrie loempia's
|
Heerlijke gemakkelijke loempia's uit India, lekker als voor- of bijgerecht.
Ingrediënten voor de loempia's: Ingrediënten voor de groentevulling: Ingrediënten voor de vleesvulling:
Bereidingswijze loempia's:
Bereidingswijze groentevulling:
Bereidingswijze vleesvulling:
225-275 gr. bloem
zout
1 eetl. maizena
1/4 theel. bakpoeder
25 gr. boter
water
1 ui
2 eetl. olie
450 gr. aardappelen
100 gr. doperwtjes
zout
versgemalen zwarte peper
1 eetl. olie
1 ui
50 gr. geraspte kool
50 gr. snijbonen
50 gr. doperwten
zout
versgemalen zwarte peper
50 gr. taugé
250 gr. fijngesneden gaar vlees
2-3 theel. citroensap
Zeef bloem, zout, maizena en bakpoeder. Wrijf boter door de zeef en maak deeg met water. Goed
kneden en 10 min. laten rijzen. kneed nogmaals, en verdeel in 4-6 porties. rol elke portie zo dun mogelijk uit. Doe eerst
wat meel op het werkvlak. Verdeel dan de lapjes van 10x10 cm. Bak deze als pannenkoekjes, 1/2 min. per kant. Leg wat
vulling in de hoek van een velletje en vouw de hoek naar binnen. Vouw er nu een envelopje van, doe wat water en bloemdeeg
op de rand en druk dicht. Rol even heen en weer en sluit dan de klep af met water en wat bloemdeeg. Zo doorgaan. Maak olie
heet en frituur een paar loempia's tegelijk goudbruin.
Fruit de ui in 2 eetl. olie 3-4 min. Voeg aardappelen en doperwten toe. zout en peper erbij. Goed doorroeren en 3-4 min.
latten bakken. Afdekken en laten afkoelen.
Fruit de ui 2 min. in hete olie. Voeg kool toe en sauteer 3 min. voeg groente (behalve taugé) zout en peper toe en dek af.
Laat 4-5 min. doorsudderen. Voeg taugé toe en laat 2 min. bankken. Voeg vlees toe. roeren, citroensap toevoegen, roeren en
2-3 min. doorbakken. Van het vuur afnemen en laten afkoelen.
EET SMAKELIJK!