Asperges met vis
|
Lekkere combinatie, vooral op een warme voorjaarsdag een prima maaltijd. Door cep in nl.culinair geplaatst. Hij/zij meldde: receptuur: De Leest, Vaassen (Doede Vlaanderen, Kerkweg 1).
Ingrediënten:
400 gr. zeewolffilet
36 kleine gekookte rivierkreeften
24 asperges (witte, groene of gemengd)
peper en zout
50 gr. boter
100 ml. droge witte wijn
enkele saffraandraadjes
400 ml. room
evt. maizena
Bereidingswijze:
Snijd de zeefwolf in repen. Pel 24 rivierkreeftjes. Schil de witte asperges en snijd de onderkantjes van zowel de witte als
de groene asperges. Kook de witte asperges 10 minuten en laat ze in het kookvocht doorgaren. Blancheer de groene asperges
5-8 minuten in kokend water en laat ze in koud water afkoelen. Smoor de reepjes zeewolf in boter met wijn en wat zout
glazig. Schep de vis uit de pan . Doe de saffraanblaadjes in het stoofvocht, kook dit vocht in tot de helft en zeef het.
Voeg de room toe , kook het nog even in en breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat
aangelengde maizena. Maak de asperges warm, verwarm de zeewolf en gepelde rivierkreeftjes in de saus. Leg de asperges om
de warme borden en schep de ragout in het midden. Garneer met de verwarmde ongepelde rivierkreeftjes.
EET SMAKELIJK!