Calamares en su tinta
|
In dit recept worden de inktvisjes, in hun geheel, gestoofd in olijfolie waardoor de inkt vrijkomt en de saus donker kleurt. Ik heb het (nog) niet uitgeprobeerd, het is een recept van Tonny Leeflang uit nl.culinair.
Ingrediënten:
1 kg. kleine calamares
100 ml. olijfolie
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
1 rood pepertje
1 theel. paprikapoeder
100 ml. witte wijn
2 eetl. peterselie
zout
peper
citroensap
Bereidingswijze:
De inktvisjes wassen en droogdeppen, olie verwarmen en hierin gesneden pepertje, knoflook en ui (fijngesneden) zacht laten
worden, paprikapoeder en peterselie toevoegen, visjes erbij, omscheppen, afblussen met witte wijn en 10 min. laten
sudderen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
EET SMAKELIJK!