vlag

Calamares en su tinta

vlag

In dit recept worden de inktvisjes, in hun geheel, gestoofd in olijfolie waardoor de inkt vrijkomt en de saus donker kleurt. Ik heb het (nog) niet uitgeprobeerd, het is een recept van Tonny Leeflang uit nl.culinair.

Ingrediënten:
1 kg. kleine calamares 100 ml. olijfolie 1 kleine ui
3 teentjes knoflook 1 rood pepertje 1 theel. paprikapoeder
100 ml. witte wijn 2 eetl. peterselie zout
peper citroensap

Bereidingswijze:
De inktvisjes wassen en droogdeppen, olie verwarmen en hierin gesneden pepertje, knoflook en ui (fijngesneden) zacht laten worden, paprikapoeder en peterselie toevoegen, visjes erbij, omscheppen, afblussen met witte wijn en 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
EET SMAKELIJK!