vlag

Stoofschotel met spruiten

vlag

Heel aparte manier van spruiten eten. Door toevoeging van andere ingrediënten, bijv. rul gehakt i.p.v. biefreepjes, of extra champignons, kan je telkens variëren op dit thema. Dit recept komt van Marian Doddema.

Ingrediënten:
400 gr. biefreepjes 1/2 theel. pimentpoeder beetje rozemarijnnaaldjes
zout en peper 4 rode uien 1 teentje knoflook
500 gr. spruitjes 500 gr. krieltjes 250 ml. vleesbouillon
2 plakken ontbijtkoek half bakje kerstomaatjes 2 eetl. peterselie

Bereidingswijze:
De biefreepjes kruiden met de pimentpoeder, de rozemarijn en zout en peper. Daarna bruinbakken in hete boter. De uien snijden in dunne partjes en meebakken, samen met de knoflook (persen). de spruiten en krielaardappelen toevoegen en 5 min. mee laten bakken, regelmatig omscheppen. De vleesbouillon toevoegen. De ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen. deksel op de pan en 15-20 min. op zacht vuurtje laten stoven. Vlak voor het opdienen de gehalveerde tomaatjes en de peterselie er doorheen roeren.
EET SMAKELIJK!