Stoofschotel met spruiten
|
Heel aparte manier van spruiten eten. Door toevoeging van andere ingrediënten, bijv. rul gehakt i.p.v. biefreepjes, of extra champignons, kan je telkens variëren op dit thema. Dit recept komt van Marian Doddema.
Ingrediënten:
400 gr. biefreepjes
1/2 theel. pimentpoeder
beetje rozemarijnnaaldjes
zout en peper
4 rode uien
1 teentje knoflook
500 gr. spruitjes
500 gr. krieltjes
250 ml. vleesbouillon
2 plakken ontbijtkoek
half bakje kerstomaatjes
2 eetl. peterselie
Bereidingswijze:
De biefreepjes kruiden met de pimentpoeder, de rozemarijn en zout en peper. Daarna bruinbakken in hete boter. De uien snijden in dunne
partjes en meebakken, samen met de knoflook (persen). de spruiten en krielaardappelen toevoegen en 5 min. mee laten bakken, regelmatig
omscheppen. De vleesbouillon toevoegen. De ontbijtkoek verkruimelen en toevoegen. deksel op de pan en 15-20 min. op zacht vuurtje laten
stoven. Vlak voor het opdienen de gehalveerde tomaatjes en de peterselie er doorheen roeren.
EET SMAKELIJK!