Captains dinner
|
Captains dinner is een zeemansschotel. Deze versie is in nl.culinair geplaatst door M@rijke.
Ingrediënten:
4 schouderkarbonades
200 gr. baconreepjes
2 blikken kapucijners
3 uien
Bereidingswijze:
U kunt, in plaats van de karbonades en de bacon, ook speklappen gebruiken. Natuurlijk is ook een combinatie mogelijk.
Als u geen blikkapucijners wilt gebruiken, kunnen ook gedroogde worden gebruikt. Neem dan 800 gr. en week de kapucijners
een nachtje voor en kook ze gaar. Als u blikken gebruikt, warm de kapucijners dan op. Giet de kapucijners in een vergiet
en laat ze uitlekken. Fruit de baconreepjes en doe ze in een schaal. Giet het overgebleven spekvet over de kapucijners.
Fruit de uienringen mooi goudgeel. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak ze om en om.Als u speklapjes gebruikt,
bak deze dan knapperig.
Presenteer het geheel op een mooi opgemaakte schaal. Lekker met een frisse gemengde salade en bruin brood, en natuurlijk
een mooi glas bier!
EET SMAKELIJK!