Titel
|
Lekkere Franse ovenschotel, traditioneel gerecht. Door E.du.S. in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
300-400 gr. Reblochon-kaas (is een hele)
1 kg. vastkokende aardappelen
2 flinke eetl. koksroom
1 grote ui
200 gr. blokjes gerookt mager spek
150 ml. droge witte wijn
zout
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen kort in water met wat zout, laat ze afkoelen en snijd ze dan in hele dunne plakjes. Snij de ui in
stukjes en bak hem even in de boter waarbij je er voor zorgt dat de stukjes net glazig worden. De stukjes spek ook even
kort in een steelpan aanbraden. Leg in een overnschaal een laag aardappels, een laag ui en spek, enz. Meng de koksroom
door de wijn en schenk deze er overheen. Snij de kaas overlangs doormidden, zodat u twee grote brokken krijgt, en leg deze
met de snijkant naar beneden op de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het gerecht zolang tot alle kaas is
gesmolten. de laatste 5 minuten de grill er even bij aanzetten, dat geeft een mooi korstje.
EET SMAKELIJK!