vlag

Kipschnitzels met asperge-champignonsalade

vlag

Lekker simpel gerecht, zeer geschikt om in de vakantie te koken, op de camping. Dit is een van de recepten die door Wendy als vakantierecept in nl.culinair is geplaatst.

Ingrediënten:
250 gr. kipfilet 100 gr. champignons 200 gr. groene asperges
takje tijm 1 eetl. citroensap olijfolie
zout 1 ei vers paneermeel van brood

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in de lengte in plakken. Sla de plakken voorzichtig zo plat mogelijk. Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 10 minuten. Laat uitlekken. Doe de aspergestukjes in een kom. Snijd de champignons in plakjes en roer ze door de aspergestukjes. Maak deze salade aan met 1,5 eetl. olijfolie, de citroensap, wat zout en de tijm. Zet twee diepe borden klaar. Klop in het ene het ei los, en doe in de andere ruim paneermeel. Haal de plakken kipfilet door het ei en daarna door de paneermeel. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels aan ieder kant 2-3 min tot ze goudbruin zijn. Zout ze, en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
EET SMAKELIJK!