vlag

Cavatelli met tuinbonen

vlag

Een vakantiegerecht, door Wendy in nl.culinair geplaatst. De cavatelli is een pastasoort, rolletjes van ong. 2. cm., en zal in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn, maar penne is een redelijk alternatief. Voor de pecorino kan ook Hollandse geitenkaas gebruikt worden.

Ingrediënten:
200 gr. verse cavatelli 150 gr. verse tuinbonen 150 gr. mager lamsvlees
1 rijpe tomaat 1 kleine ui
paar takken basilicum 1 eetl. geraspte pecorino romana witte wijn
olijfolie zout en peper

Bereidingswijze:
Snijd het lamsvlees in kleine blokjes,en bak ze in een diepe koekenpan in wat olijfolie bruin, samen met de gesnipperde ui. Besprenkel met wat witte wijn en zout en peper het vlees. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zacht sudderen, af en toe even doorroeren. Doe de tuinbonen in een pan met ruim water en zout en breng ze aan de kook. Voeg na 5 minuten de verse pasta toe. Leg de tomaat een minuut in kokend water, verwijder het vel en de pitjes, en snijd hem in stukjes. Doe die bij het vlees. Laat een paar minuten meekoken, doe zonodig nog een beetje wijn erbij. Test de gaarheid van de pasta (wisselt nogal bij verse pasta), en giet pasta en bonen als ze gaar zijn af in een zeef. Doe ze terug in de pan, voeg een scheutje olijfolie en de geraspte pecorino toe, en roer door. Vermeng de pasta vervolgens met het vleesmengsel. Schep de porties op de borden en bestrooi met de basilicum (grof gehakt)
EET SMAKELIJK!