Cowboy Rice Salad
|
Dit recept komt uit nl.culinair en is daar geplaatst door Frank Hanssen, die er zelf bij post:
"Naar mijn mening een aanrader voor iemand die van lekker en gemakkelijk eten houdt. Uit: Sheila
Lukins USA Kookboek, ISBN 3-8290-5211-1. Oorspronkelijke titel: USA Cookbook.
Een beetje promoten van het kookboek zodat we geen moeilijkheden krijgen: Sheila Lukins is redacteur van het tijdschrift
Parade en schreef reeds meerdere kookboeken. Haar autoriteit op culinair gebied is in de Verenigde Staten onomstreden.
(aldus op de achterkant van het boek)."
Het is een recept voor 6 personen.
Ingrediënten:
220 gr. peultjes
1 kleine ui
1 eetl. olijfolie
200 gr. langkorrelige witte rijst
snufje chilipoeder
snufje kurkuma
kaneelstokje (1-2 cm lang)
875 ml. ontvette kippenbouillon
zout en versgemalen zwarte peper
2 theel. fijgeraspte limoenschil
75 gr. rode paprika
120 gr. gekookte limaboontjes
120 gr. gekookte kidneybonen
120 gr. kipfilet
1 pittig gekruid rookworstje
2 eetl. gehakte verse koriander
125 ml. limoendressing
partjes limoen
Bereidingswijze:
Haal de peultjes af, snipper de ui, kook de kipfilet en het rookworstje en snijd deze in stukjes. Breng een pan water aan
de kook en blancheer de peultjes 2 minuten. Doe ze in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken. Fruit
de ui al roerend 10 minuten in de olijfolie in een zware steelpan op laag vuur. Roer rijst, chilipoeder, kurkuma en kaneel
erdoor. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst met het deksel op de
pan in 20 minuten gaar. Roer de rijst los met een vork en doe hem in een kom. Breng hem op smaak met zout, peper en
limoenrasp. Schep de peultjes, paprika, limabonen en kidneybonen erdoor.Voeg kip en worst toe. Schep
de salade voorzichtig om met limoendressing (olie, kuiden naar smaak, limoensap, goed kloppen) en koriandergroen. Proef en
voeg zo nodig een snufje van het een of ander toe. Geef de partjes limoen erbij.
EET SMAKELIJK!