East Norwalk Coleslaw
|
Lekkere versie van dit traditionele Amerikaanse gerecht, heerlijk bij de bbq, geplaatst in nl.culinair door Frank Hanssen,
die er zelf bij post:
"Naar mijn mening een aanrader voor iemand die van lekker en gemakkelijk eten houdt. Uit: Sheila
Lukins USA Kookboek, ISBN 3-8290-5211-1. Oorspronkelijke titel: USA Cookbook.
Een beetje promoten van het kookboek zodat we geen moeilijkheden krijgen: Sheila Lukins is redacteur van het tijdschrift
Parade en schreef reeds meerdere kookboeken. Haar autoriteit op culinair gebied is in de Verenigde Staten onomstreden.
(aldus op de achterkant van het boek)."
Het is een recept voor 6-8 personen. Het geposte recept gaat uit van totaal meer
dan 500 ml. dressing, dat leek mij rijkelijk veel, vandaar de aanpassing in hoeveelheden mayonaise, room en olie.
Ingrediënten:
100 ml. mayonaise
50 ml. zure room
50 ml. maïskiemolie
2 eetl. melk
1 theel. karwijzaad
zout en versgemalen zwarte peper
1 witte kool (900 gr)
1 grote wortel
1 groene paprika
1 eetl. gladde peterselie (gehakt)
Bereidingswijze:
Snijd de kool in vieren, zonder buitenste bladeren en stronk. Schrap de wortel en rasp hem grof. Ontdoe de paprika van zaad
en zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Meng zure room, olie, melk, karwijzaad, peper, zout en mayonaise in een
kommetje. Snijd de kool in smalle reepjes en doe deze met de geraspte wortel en de stukjes paprika in een kom. Roer de
dressing en de peterselie er met twee vorken door. Proef de salade en voeg eventueel wat peper en zout toe. Zet de kom
afgedekt in de koelkast (minstens 4 uur) en haal hem er een halfuur voor de maaltijd weer uit.
EET SMAKELIJK!