vlag

Griekse spinaziesoep

vlag

Lekkere aparte soep, door Peter (van het soepzooitje, zie culinaire links) in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
2 rode pepers 1 eetl. olijfolie 600 gr. verse spinazie
1 krop sla 2 bosuitjes 2 takjes peterselie
1/2 eetl. gesnipperde bieslook 1 lt. kippenbouillon 3 eetl. sherry
100 gr. feta peper zout

Bereidingswijze:
Maak alle groenten, kruiden en pepers schoon. Gebruik alleen de buitenste bladeren van de krop sla. Snijd de bosuitjes klein en de pepers in fijne reepjes. Fruit de peper in de olie. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Doe de spinazie in de pan en overgiet haar met 250 ml. heet water, zodat de spinazie slinkt. Voeg de sla, bosuitjes, kruiden en de bouillon toe. Breng het geheel rustig aan de kook. Laat de soep afgedekt 15 minuten trekken. Haal de pan van het vuur. Hak met behulp van een staafmixer de groenten en kruiden in de soep fijn. Roer vervolgens de sherry erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dien tenslotte de spinaziesoep op in diepe borden. Garneer met verbrokkelde feta en de reepjes peper.
EET SMAKELIJK!