vlag

Auberginespies

vlag

Lekkere aparte spies voor op de barbecue, zeer geschikt voor warme zomeravonden. Een ingezonden recept zonder naamsvermelding.

Ingrediënten:
1 aubergine 16 krieltjes 100 gr. gedroogde tomaatjes op olie
3 takjes basilicum peper, vers gemalen 16 kerstomaatjes

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen. Kook ondertussen de krieltjes in de schil bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes, met aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper. Dep de plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de auberginerolletjes, de krieltjes en de kerstomaatjes aan de spiezen. Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.
EET SMAKELIJK!