Auberginespies
|
Lekkere aparte spies voor op de barbecue, zeer geschikt voor warme zomeravonden. Een ingezonden recept zonder naamsvermelding.
Ingrediënten:
1 aubergine
16 krieltjes
100 gr. gedroogde tomaatjes op olie
3 takjes basilicum
peper, vers gemalen
16 kerstomaatjes
Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in de lengte in 6 dunne plakken. Halveer de plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten liggen.
Kook ondertussen de krieltjes in de schil bijna gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de gedroogde tomaatjes, met
aanhangend olie, samen met de basilicumblaadjes in een keukenmachine tot een pasta. Breng op smaak met peper. Dep de
plakken aubergine droog. Bestrijk ze met het tomatenmengsel. Rol elke plak stevig op. Rijg afwisselend de
auberginerolletjes, de krieltjes en de kerstomaatjes aan de spiezen. Bestrijk de spiezen rondom met olijfolie. Laat ze in
circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.
EET SMAKELIJK!