vlag

Tahoespies met champignons

vlag

Lekkere oosterse spies, doet het goed samen met saté en gemarineerde kip voor een oosterse barbecue, maar ook geschikt voor vegetariërs. Een recept van Manon.

Ingrediënten:
1 blok tahoe 2 eetl. zoute sojasaus 4 eetl. droge sherry
2 eetl. olijfolie 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 theel. knoflookpoeder
1/2 theel. chilipoeder 100 gr. kleine champignons 1 rode ui
1 rode paprika 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:
Snijd de tahoe in blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, olijfolie, gemberpoeder, knoflookpoeder en de chilipoeder. Leg de tahoe blokjes 1-2 uur in de marinade. Roer af en toe om. Bewaar de marinade. Maak de champignons schoon (grote exemplaren halveren). Pel de ui en snijd deze in 8 partjes. Snijd de paprika in 20 stukjes. Knip de rozemarijn takjes in stukjes. Rijg afwisselend blokjes tahoe, paprika, ui en champignons aan spiezen. Steek de takjes rozemarijn ertussen. Bestrijk de spiezen met de rest van de marinade. Laat ze in circa 10 minuten rondom bruin roosteren op de hete barbecue.
EET SMAKELIJK!