Geroosterde bietjessalade
|
Aparte salade, zeer geschikt bij de bbq, door Manon in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
4 bietjes
3 teentjes knoflook
1 ui
1 tomaat
5 takjes verse koriander
1/2 theel. komijnpoeder
1/2 theel. kerriepoeder
1 eetl. azijn
3 eetl. olijfolie
1 mespunt suiker
zout
cayennepeper
Bereidingswijze:
Kook de bietjes in circa 30 minuten, in de schil, gaar. Maak ondertussen de dressing. Pers de knoflook. Pel de ui en
snipper fijn. Snijd de tomaat heel klein. Hak de koriander fijn. Meng alle ingrediënten samen en breng het geheel op smaak
met zout en cayennepeper. Kwast de bietjes in met olijfolie. Leg ze circa 10 minuten, regelmatig keren zodat alle kanten
het rookaroma op kunnen nemen, op de barbecue. Haal de bietjes van de barbecue, pel ze en snijd ze in dikke plakken. Leg
de bietjes in een schaal en overgiet ze met de dressing.
EET SMAKELIJK!