vlag

Groene salade

vlag

Lekkere salade, apart door de artisjokken. Heerlijk bij een bbq. Door Manon in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten voor de salade:
1 krop eikenbladsla 100 gr. rucolasla 1/2 komkommer(tje)
100 gr. gemar. artisjokken in olie 50 gr. zwarte olijven 50 gram fetakaas
2 eetl. tuinkers
Ingrediënten voor de dressing:
4 eetl. olijfolie 2 eetl. rode wijnazijn 1 eetl. witte wijnazijn
1 theel. mosterd 2 theel. honing peper & zout

Bereidingswijze:
Was de sla grondig. Scheur de blaadjes grof en droog ze in een theedoek. Meng de sla in een kom. Snijd het stuk komkommer in de lengte door en haal de zaadjes eruit (met een theelepel). Snijd hem vervolgens in heel dunne plakjes. Leg ze op de sla. Snijd de artisjokken in 8 partjes en drapeer op de sla. Halveer de olijven en snijd de feta in heel kleine stukjes. Drapeer ook dit over de sla. Garneer de salade met de tuinkers. 5. Meng alle ingrediënten voor de dressing (in een potje met schroefdeksel kun je dressing goed schudden). Giet op het laatste moment over de salade (of serveer apart).
EET SMAKELIJK!