vlag

Fruitspiesjes

vlag

Lekker als afwisseling of vegetarisch gerecht bij de bbq. Door Manon uit nl.culinair. Voor 12 spiesjes.

Ingrediënten voor de spiezen:
1 mango 1/2 ananas 2 kleine appels
2 bananen 12 kumquats *
Ingrediënten voor de dressing:
150 ml. appeldiksap sap van 1 sinaasappel 1/2 theel. gemalen kruidnagel

Bereidingswijze:
Schil de mango, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in 12 stukken. Schil de ananas, haal de harde kern uit het midden en snijd in 12 stukken. Snijd de appels in 12 partjes. Schil de banaan en snijd in 12 plakjes. Was de kumquats* en dep ze droog. Steek een kumquats aan het begin van de spies, vervolgens een stuk mango, appel, ananas, banaan en vervolgens nog een kumquats aan het eind. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leg de spiezen in een ondiepe schaal en giet de dressing erover. Laat ze een half uur marineren. Keer ze na een kwartier om. Rooster de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin gaan kleuren. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussen door met de dressing die in de schaal is achtergebleven. Serveer de spiezen met de rest van de dressing. Evt kan je een scheutje cognac aan de dressing toevoegen.
EET SMAKELIJK!

* Kumquats zijn kleine tropische vruchtjes die op mini sinaasappeltjes lijken. Je kunt ze met schil eten. Ze smaken fris/zuur. Verkrijgbaar bij de groenteboer met een uitgebreid assortiment. Indien niet verkrijgbaar zijn ze ook te vervangen door abrikozen.