Fruitspiesjes
|
Lekker als afwisseling of vegetarisch gerecht bij de bbq. Door Manon uit nl.culinair. Voor 12 spiesjes.
Ingrediënten voor de spiezen:
* Kumquats zijn kleine tropische vruchtjes die op mini sinaasappeltjes lijken. Je kunt ze met schil eten. Ze smaken
fris/zuur. Verkrijgbaar bij de groenteboer met een uitgebreid assortiment. Indien niet verkrijgbaar zijn ze ook te
vervangen door abrikozen.
Ingrediënten voor de dressing:
1 mango
1/2 ananas
2 kleine appels
2 bananen
12 kumquats *
150 ml. appeldiksap
sap van 1 sinaasappel
1/2 theel. gemalen kruidnagel
Bereidingswijze:
Schil de mango, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in 12 stukken. Schil de ananas, haal de harde kern uit het
midden en snijd in 12 stukken. Snijd de appels in 12 partjes. Schil de banaan en snijd in 12 plakjes. Was de kumquats* en
dep ze droog. Steek een kumquats aan het begin van de spies, vervolgens een stuk mango, appel, ananas, banaan en
vervolgens nog een kumquats aan het eind. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leg de spiezen in een ondiepe schaal en
giet de dressing erover. Laat ze een half uur marineren. Keer ze na een kwartier om. Rooster de spiezen 6-8 minuten tot ze
bruin gaan kleuren. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussen door met de dressing die in de schaal is achtergebleven.
Serveer de spiezen met de rest van de dressing. Evt kan je een scheutje cognac aan de dressing toevoegen.
EET SMAKELIJK!