Hkatenkwan
|
Deze Ghanese pindastoofpot is door Malina geplaatst in nl.culinair. In een groot deel van Afrika worden stoofschotels en soepen met pinda's of andere noten gemaakt, vaak aardnoten genoemd. Net als andere West-Afrikaanse gerechten is dit een pittig gerecht. Wanneer je meer van mild eten houd kun je de pepers en cayenne halveren, of de milde varianten hiervan gebruiken.
Ingrediënten:
400 gr. kipfilet
1/2 ui
2 theel. tomatenpuree
1 theel. pinda-olie
1 kopje uisnippers (andere helft)
1 kopje tomatenstukjes
1 kopje pindakaas
2 theel. zout
2 theel. vers gemalen gember
1 hete chilipeper
1 theel. cayennepoeder
2 kopjes okra (gekoeld of bevroren)
1 aubergine
2 kopjes water
evt. pinda's of noten
Bereidingswijze:
Schil de aubergine en snijd deze in stukjes. Snijd ook de kipfilet in stukjes. Kook de gember en het halve ui in het
water. Bak de stukjes kipfilet even aan. Intussen, in een grote, aparte pan, verhit je de tomatenpuree in de olie op laag
vuur voor ongeveer 5 minuten. Klop hiervan een gladde mousse en voeg hier de uisnippers en de tomatenstukjes aan toe, roer
tot de stukjes ui helder zijn. Neem de half gebakken kipfilets en doe deze samen met de helft van het vleesnat in een grote
pan. Voeg de pindakaas, het zout en de peper hierbij. Laat dit 5 minuten koken en voeg dan de blokjes aubergine en de okra
toe. Laat dit geheel koken tot de kip mals is en de groenten zacht zijn. Eventueel naar smaak pinda's of noten toevoegen en
kort mee laten koken. Voeg zonodig meer vleesnat toe om een dikke brei te krijgen.
EET SMAKELIJK!