Keniaanse Garnalen Curry
|
Dit gerecht is door Malina in nl.culinair geplaatst. Lekker in combinatie met aardappels. Je kunt hiervoor alle soorten garnalen gebruiken, gepeld maar niet gekookt.
Ingrediënten:
150 gr. garnalen
250 gr. kipfilet
1 eetl. tamarinde
1 eetl. kerriepoeder
1 theel. knoflookpoeder
1 1/2 kopje water
1 theel. zout
1 kopje fijngehakte ui
1 flinke theel. chilipoeder
60 gr. olie/boter
1 kopje kokosmelk
3 aardappelen
limoensap
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Bak de kipfilet in de sauspan en voeg ui samen met het knoflookpoeder,
kerriepoeder en tamarinde toe. Voeg het zout en de chilipoeder toe. Dit doe je op middelhoog vuur. roer even Voeg
garnalen, aardappelblokjes en 1 1/2 kopje water toe. Laat dit geheel voor ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg daarna de kokosmelk en de limoensap toe. Laat nog een minuut of 10 sudderen op laag vuur tot de saus wat is ingedikt.
EET SMAKELIJK!