vlag

Paling in 't Groen

vlag

Een van de vele variaties op dit traditioneel Belgische gerecht. Door F.A. Moreno in nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
1 kg. verse paling 25 gr. salie 25 gr. peterselie
25 gr. kervel 25 gr. citroenkruid 25 gr. zuring (zelf plukken)
2 uien 50 gr. boter 200 ml. witte wijn
peper & zout 1 theel. aardappelmeel 1 eidooier
1 citroen

Bereidingswijze:
Maak de paling schoon (of laat de visboer dat doen) en snijd deze in stukken van ongeveer 5 cm. Maak de verse kruiden schoon en haak ze fijn. Schil en snipper de uien. Smelt de boter in een wijde pan en bak hierin de paling met de uien aan. Giet er dan de witte wijn over en voeg eventueel water toe totdat de paling net onderstaat. Breng de paling op smaak met peper en zout en laat het geheel zo een 10 minuten koken. Voeg dan de gehakte kruiden toe en laat alles nog 10 minuten koken zonder deksel op de pan (dan blijven de kruiden mooie groen) Neem de pan van het vuur. Maak het aardappelmeel aan met wat water. Zet de pan terug op een laag vuur en voeg het aardappelmeel al roerende toe en laat even doorkoken. Meng de eidooier met het sap van de citroen en meng dit van het vuur af door het saus.
EET SMAKELIJK!