Paling in 't Groen
|
Een van de vele variaties op dit traditioneel Belgische gerecht. Door F.A. Moreno in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
1 kg. verse paling
25 gr. salie
25 gr. peterselie
25 gr. kervel
25 gr. citroenkruid
25 gr. zuring (zelf plukken)
2 uien
50 gr. boter
200 ml. witte wijn
peper & zout
1 theel. aardappelmeel
1 eidooier
1 citroen
Bereidingswijze:
Maak de paling schoon (of laat de visboer dat doen) en snijd deze in stukken van ongeveer 5 cm. Maak de verse kruiden
schoon en haak ze fijn. Schil en snipper de uien. Smelt de boter in een wijde pan en bak hierin de paling met de uien
aan. Giet er dan de witte wijn over en voeg eventueel water toe totdat de paling net onderstaat. Breng de paling op smaak
met peper en zout en laat het geheel zo een 10 minuten koken. Voeg dan de gehakte kruiden toe en laat alles nog 10 minuten
koken zonder deksel op de pan (dan blijven de kruiden mooie groen) Neem de pan van het vuur. Maak het aardappelmeel aan
met wat water. Zet de pan terug op een laag vuur en voeg het aardappelmeel al roerende toe en laat even doorkoken. Meng de
eidooier met het sap van de citroen en meng dit van het vuur af door het saus.
EET SMAKELIJK!