vlag

Zuid-Afrikaanse Melktaart

vlag

Zuid-Afrikaanse taart, door Manon im nl.culinair geplaatst.

Ingrediënten:
4 plakjes diepvriesbladerdeeg 600 ml. melk 1 kaneelstokje
2 eieren 3 eetl. suiker 2 1/2 eetl. maïzena
1-2 theel. kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Breng een halve liter melk met het kaneelstokje aan de kook en laat de melk op een zacht vuur circa 10 min. trekken. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker. Roer de maïzena met de rest van de melk tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de hete melk toe. Breng het geheel aan de kook en blijf roeren tot een stevige pap ontstaat. Laat de pap iets afkoelen. Vet een lage taartvorm (22 cm.) in en bekleed hem met bladerdeeg. Roer de eierdooiers door de pap. Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de pap. Strijk de pap in de vorm uit en strooi er kaneelpoeder over. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen.
EET SMAKELIJK!