Zuid-Afrikaanse Melktaart
|
Zuid-Afrikaanse taart, door Manon im nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
600 ml. melk
1 kaneelstokje
2 eieren
3 eetl. suiker
2 1/2 eetl. maïzena
1-2 theel. kaneelpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Breng een halve liter melk met het kaneelstokje aan de
kook en laat de melk op een zacht vuur circa 10 min. trekken. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de suiker. Roer de
maïzena met de rest van de melk tot een glad papje en voeg dit al roerende aan de hete melk toe. Breng het geheel aan de
kook en blijf roeren tot een stevige pap ontstaat. Laat de pap iets afkoelen. Vet een lage taartvorm (22 cm.) in en bekleed
hem met bladerdeeg. Roer de eierdooiers door de pap. Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de pap. Strijk de
pap in de vorm uit en strooi er kaneelpoeder over. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart
in de vorm afkoelen.
EET SMAKELIJK!