Aardappels anders
|
Lekkere aardappelvariatie, heel wat beter dan de bijna gelijknamige potjes. In nl.culinair geplaatst door Felicia.
Ingrediënten:
500 gr. aardappels
2 uien
200 gr. ontbijtspek
50 gr. boter
50 gr. bloem
1 lt. melk
1 bouillonblokje
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze met de snijmachine in flinterdunne plakjes (Kaasschaaf werkt ook). Snijd de uien in ringen.
Bak het ontbijtspek en pureer het in een blender. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en onder voortdurend roeren beetje bij
beetje de melk. Voeg ten slotte het spek toe. Leg een laagje saus in de ovenschotel. Leg hierop dakpansgewijs de
aardappels en uien. Giet de saus erover en laat 1 uur in de oven op 200 graden bakken.
EET SMAKELIJK!