vlag

Aardappels anders

vlag

Lekkere aardappelvariatie, heel wat beter dan de bijna gelijknamige potjes. In nl.culinair geplaatst door Felicia.

Ingrediënten:
500 gr. aardappels 2 uien 200 gr. ontbijtspek
50 gr. boter 50 gr. bloem 1 lt. melk
1 bouillonblokje

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze met de snijmachine in flinterdunne plakjes (Kaasschaaf werkt ook). Snijd de uien in ringen. Bak het ontbijtspek en pureer het in een blender. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk. Voeg ten slotte het spek toe. Leg een laagje saus in de ovenschotel. Leg hierop dakpansgewijs de aardappels en uien. Giet de saus erover en laat 1 uur in de oven op 200 graden bakken.
EET SMAKELIJK!