Gevulde komkommer
|
Lekker fris, als tussendoortje of bij de borrel. Gemakkelijk eerder klaar te maken. Als je de ham weglaat, ook geschikt voor vegetariërs. Recept van Felicia uit nl.culinair.
Ingrediënten:
1 komkommer
100 gr. schouderham
5 eieren
1 klontje boter
zout
peper
olijfolie
balsamico
mosterd
Bereidingswijze:
Schil de komkommer en snijd hem in 4 stukken in de lengte. Hol de stukken uit. Kluts de eieren, snijd de ham heel fijn.
Smelt de boter en bak de eieren en ham met zout en peper onder voortdurend roeren gaar. Vul de komkommerdelen met dit
mengsel. Rol ze in folie en laat ze circa een uurtje in de koelkast liggen. Maak een dressing van olijfolie, balsamico en
mosterd. Snijd de komkommerdelen in plakjes van 1/2 cm dik en leg deze op 4 borden. Sprenkel de dressing er omheen (loopt
vanzelf iets onder de komkommer door).
EET SMAKELIJK!