vlag

Spaghetti Napolitana

vlag

Een recept van Marc, uit nl.culinair, die zelf zegt: "Uit een oud kookboek."

Ingrediënten:
500 gr. spaghetti 1,5 kg mosselen 1 blikje tomatenpuree
1 ui 50 gr. boter 50 gr. bloem
peper & zout 75 gr. gemalen parmesaanse kaas 250 ml. melk
250 ml. kookvocht

Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgend aanwijzingen op de verpakking al dente. (9 min.). De mosselen worden in een beetje vocht gekookt tot de schelpen open gaan. Haal de mosselen uit de schelpen. Maak een tomatensaus met ui, boter, bloem , melk en kookvocht van de spaghetti en de kruiden en roer hier de mosselen voorzichtig doorheen. Schep de spaghetti in diepe borden, eerst een laag spaghetti, dan een laag mosselen in tomatensaus. Bestrooi het geheel met parmesaanse kaas.
EET SMAKELIJK!