Spaghetti Napolitana
|
Een recept van Marc, uit nl.culinair, die zelf zegt: "Uit een oud kookboek."
Ingrediënten:
500 gr. spaghetti
1,5 kg mosselen
1 blikje tomatenpuree
1 ui
50 gr. boter
50 gr. bloem
peper & zout
75 gr. gemalen parmesaanse kaas
250 ml. melk
250 ml. kookvocht
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgend aanwijzingen op de verpakking al dente. (9 min.). De mosselen worden in een beetje vocht gekookt
tot de schelpen open gaan. Haal de mosselen uit de schelpen. Maak een tomatensaus met ui, boter, bloem , melk en kookvocht
van de spaghetti en de kruiden en roer hier de mosselen voorzichtig doorheen. Schep de spaghetti in diepe borden, eerst
een laag spaghetti, dan een laag mosselen in tomatensaus. Bestrooi het geheel met parmesaanse kaas.
EET SMAKELIJK!